Kennismaken

I have a dream….

“Dat als ik oma ben, dat het bijwonen van een OpvoedParty in uw wijk net zo normaal is als een bezoek aan een consultatiebureau nu is….” – Katrien Laane

Drs. Katrien Laane (1963) is pedagoog en trainer, gespecialiseerd in praktische opvoedingsondersteuning op maat voor ouders. Zij heeft bijzondere aandacht voor communicatie tussen ouders en kinderen, grensoverschrijdend gedrag, zelfbeeld & zelfvertrouwen bij kinderen en ouders. Daarnaast is zij de maker en bedenker van het OpvoedPartySpel en de OpvoedParty: voor een goed gesprek met andere opvoeders vanuit de eigenwijsheid van ouders zelf!

Kinderen herinneren ons aan wie we werkelijk zijn

“Katrien kan op respectvolle wijze met humor en passie het mooiste in de ander naar boven halen!” – Michelle, moeder van Bram (6 jaar)

“Een OpvoedParty met Katrien geeft je het gevoel dat je het zo slecht nog niet doet als ouder” – Saïda, moeder van Zacharia (11) en Yacine (15)

Foto website
Ik ga ervan uit dat:
  • Iedere ouder de beste intenties heeft met zijn/haar kind(eren);
  • Er niet één manier is om een perfecte opvoeder te zijn maar er wel duizend manieren zijn om een goede opvoeder te zijn;
  • Iedere ouder van tijd tot tijd vragen heeft over (de ontwikkeling en opvoeding van) kinderen.

Katrien Laane: “Lunamare bezoeken kan net zo laagdrempelig en toegankelijk zijn als een bezoek aan de huisarts, de bibliotheek of het consultatiebureau. Ik ervaar dat ouders doorgaans al na één gesprek met een rugzak vol met nieuwe praktische ideeën weer naar huis gaan. Soms is er meer nodig, dan kijk ik graag met uw mee naar uw wensen en mogelijkheden”.

Kom als jezelf, dan val je nooit tegen!

Naast het steeds verder ontwikkelen van de OpvoedParty en het OpvoedPartySpel ben ik initiatiefnemer van Lunamare. In de healingopleiding (1999) heb ik veel intuïtieve werkvormen geleerd, die ik ook toepas in mijn dagelijks werk met beroepsopvoeders, ouders en kinderen. In 2006 heb ik een opleiding gevolgd tot professioneel trainer/coach met hart&ziel bij KB&K te Wageningen  Ik ben moeder van drie dochters (1994, 1994, 1997).

Benieuwd wat Lunamare heeft gedaan tot nu toe?